Каква дограма да изберем? Ръководство за избор на дограма

 

Ако сте изправени пред въпроса каква дограма да изберете за вашият апартамент или къща сме подготвили кратко ръководство, което да отговори на няколко важни въпроса.

Щом сте решили да подмените старата дограма със сигурност се вълнуване от теми като топло- и шумоизолация, дебелина на стъклопакета и обкова.

По-долу може да откриете насоки, които ще улеснят вашият избор, както и съвети за това в каква дограма да инвестирате.

ПВЦ или алуминиева дограма да избера?

Доста често клиентите ни са изправени пред този въпрос. За щастие, отговорът му не е толкова труден, стига да знаете от какви характеристики на дограмата се нуждаете.

В зависимост от това дали дограмата ще се монтира в къща, апартамент, търговско или стопанско помещение изборът ви може да е различен.

Дограма за апартамент

При монтаж на дограма в апартамент за повечето клиенти, които целят добър баланс между цена и качество предлагаме монтирането на ПВЦ дограма. Тя е най-честият избор за прозорци, вратопрозорци и балконски врати на апартаменти, заради доброто си шумо- и топлоизолиране на приемливи цени. Също при ПВЦ дограмата вероятността за конденз е много по-малка.

За интериорни врати, както и врати на санитарни помещения най-често се използва алуминиевата дограма, която е лека, с по-красив и нежен профил и не се влияе от влагата. Тя също така е подходяща за прегради, антрета и други помещения в които не целите да задържите топлината постоянна. Ако искате плъзгащи врати или плъзгащи прозорци за вашия балкон, най-оптимален вариант е алуминиевата дограма, при ПВЦ дограмата също има плъзгащи механизми но са по-скъпи и не са предпочитани сред клиентите.

Поръчайте вашата нова дограма тук:

Дограма за къща

При монтаж на дограма в къща най-честият избор за прозорци и вратопрозорци също е ПВЦ дограмата. Отново шумоизолацията, топлоизолацията, малката вероятност за конденз и цената й правят ПВЦ дограмата най-предпочитаната дограма за къщи.

За интериорните врати на къщите, както и на апартаментите, повечето хора предпочитат алуминиевата дограма отново заради по-нежният профил. Тя също е подходяща за помещения, за който топлоизолацията е е най-големият приоритет като например гаражи, стопански помещения, прегради, антрета, както и за по-комплексни решения с плъзгания.

Поръчайте вашата нова дограма тук:

Коя е правилната дограма?

Както вече сте разбрали, изборът на правилна дограма е свързан с характеристиките на вашият имот, помещението, вашите предпочитания и се влияе от различни фактори. Надяваме се, че с това кратко ръководство сме улеснили вашият избор на дограма. 

Ако имате въпроси или искате професионално мнение, не се колебайте да се свържете с нашите консултанти. Те с удоволствие ще ви помогнат с избора на дограма и ще ви предоставят едни от най-конкурентните цени на пазара.

Свържете се с нас

Обадете се или попълнете формата и ще се свържем с вас скоро.